Beveiliging van uw computer

computer beveiliging

Beveiliging van uw computer

Beveiliging van uw computer is niet iets wat je 1 keer instelt en dan is het klaar. Met deze blog geef ik je een 5 tips wat je kan doen om uw computer veilig te houden.

Tip 1 de computer, begin bij het begin.

Dit is de computer zelf en het besturing systeem. Zorg er voor dat de computer en ook laptop minimaal 1 keer per jaar wordt schoon gemaakt van stof en vuil aan de binnenkant. en dat het systeem nog steeds goed alle programma’s aan kan die er op moeten draaien. Wat betreft het besturings systeem moet hij nog worden ondersteund door de leverancier ( windows xp dus niet meer ) en moet hij zijn bijgewerkt met alle updates die er zijn.

Tip 2  vergeet ook niet de programma’s bij te werken.

Op de computer werk je met een aantal programma’s en ook deze moet je regelmatig bijwerken sommige programma’s doen dat automatisch en bij andere moet je het zelf doen. Als je een programma niet meer gebruikt verwijder het dan van de computer zodat je die ook niet steeds hoeft bij te werken.

Tip 3 zorg voor goede wachtwoorden.

Bij het besturings programma zelf heb je een wachtwoord maar ook bij steeds meer sites en andere programma’s moet je een wachtwoord maken. Een goed wachtwoord voldoet aan de volgende criteria;

  1. lengte minimaal 8 tekens
  2. Geen woord uit het woordenboek of eigen bekend woord
  3. zet speciale tekens in je wachtwoord
  4. maak een wachtwoord met elke eerste letter van een zin. Zoals Ik heb een heel erg geheim wachtwoord gevonden! wordt dan Ihehegwg!
  5. test je wachtwoord op sterkte hier
  6. Bewaar je wachtwoord veilig ik doe dat met lastpass vind hier het programma. of maak een wachtwoorden boekje wat je goed geheim houd.
Lees nu   Open SSL verbinding nu in gevaar?

Tip 4 gebruik een goede virus scanner en als nodig ook een firewall.

Een gratis virusscanner die ik kan aanbevelen is AVG antivirus. Deze detecteert een 80 % van de virussen en denk er dan wel om dat je niet de proef versie neemt omdat die standaard aan gevinkt staat bij de installatie.

De betaalde virusscanner die weinig systeem belasting geeft en veel bescherming is Kaspersky antivirus. Met deze link kan je een proef versie krijgen en deze is hier bij mij te koop.

Tip 5 maar het inbrekers niet te makkelijk.

Veel inbrekers van je computer proberen je met een mail een website of telefoontje te zorgen dat u een virus of andere schadelijke programma’s toegang geeft tot je computer. Trap daar niet in. Een bank, Microsoft de politie of een andere instantie zal u nooit om uw wachtwoord vragen of u zelf spontaan op bellen als u niet om hulp heeft gevraagd.

Ik wil je uitdagen zelf je eigen tip hieronder in het reactie venster neer te zetten.

De 3 beste reacties krijgen een gratis computer onderhoudsbeurt ter waarde van 100 euro! De winnaars worden hier over 14 dagen bekend gemaakt. Succes allemaal met het geven van de beste tip.