ICT is zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.

ICT als water uit de kraan

Even iemand bellen met Skype of Teams, Online mail bekijken of je administratie doen op je computer of online. Het zijn zomaar wat dingen die ieder bedrijf doet maar wat zonder goede ICT onmogelijk is. Dit wordt vaak pas duidelijk als het opeens stopt doordat het internet er uit ligt of dat de computer of server het niet meer doet door een virus of hardwaredefect.

Heb een noodplan klaar.

Vaak realiseren zich ondernemers pas de gevolgen als het echt gebeurd. Dan kunnen opeens 4 medewerkers niet meer werken omdat het internet het niet doet. Of je zou net je BTW aangifte doen en je computer houdt er mee op. Vaak zijn 75% van dit soort storingen goed te voorkomen of af te vangen. Bijvoorbeeld door een 2e internetlijn backup te hebben of bij een defecte computer vooraf goed onderhoud en backup doen zodat de computer binnen een dag vervangen kan worden.

Hoe weet je nu of jij voldoende voorbereid bent?

Dit is afhankelijk van wat voor bedrijf je hebt en hoe groot je bedrijf is. Want bijvoorbeeld een advocaat moet veel meer aan beveiliging laten doen dan een schilder, ook al heeft zelfs een schilder beveiliging nodig en wil die ook op tijd zijn facturen kunnen versturen met een goede internetverbinding en computer.

Stel je zelf minimaal 3 vragen.

  • 1. Verlies ik inkomen of klanten als ik een dag geen internet heb?
  • 2. Kan ik een dag zonder computer werken?
  • 3. Heb ik medewerkers die stilstaan als er iets met de computer of internet is?
Lees nu  

Als op een van deze vragen het antwoord ja is of je weet het niet, is het beter dat je contact op neemt met mij of met je eigen ICT beheerder.

Ik kom dan graag bij je langs voor vrijblijvend advies.

Info@simpelictbeheer.nl of 058-2550678

Voorkomen is altijd beter zodat je weer kan doen waar je goed in bent als ondernemer!