Wat is een systeem backup?

Wat is een systeem backup?

systeembackup

Het is niet altijd voor iedereen even duidelijk wat een systeem backup nu precies inhoudt. Daarom zal ik in dit artikel dieper op dit onderwerp ingaan.

Een systeemback-up is een kopie van uw harde schijf. Deze kopie van uw data kunt u gebruiken wanneer de originele data verloren is gegaan. Het plaatsen van een systeemback-up op een pc kost gemiddeld een uur en het installeren van de bijbehorende software kost gemiddeld drie á vier uur.

Verschil tussen systeemback-up en databack-up.

Een systeemback-up is niet hetzelfde als een databack-up, omdat er verschillende gegevens worden opgeslagen. Een databack-up is alleen een back-up van uw belangrijkste gegevens (zoals uw boekhouding, offertes of klantenbestanden), bij systeemback-ups worden er naast uw belangrijke gegevens, ook andere gegevens gekopieerd, zoals mailbestanden en andere databestanden die nodig zijn om uw software optimaal te kunnen gebruiken.

Daarom kunt u het beste gebruik maken van beide back-ups. Zo kunt u, zo vaak u nodig acht, een databack-up maken en daarnaast wellicht 1 á 2 maal per jaar of eens per maand, een systeemback-up. U kunt deze back-ups inplannen in een back-upprogramma, waardoor u automatisch een seintje krijgt als een kopie uw systeem nodig is. Maar u kunt natuurlijk ook een vast moment hiervoor inplannen in uw persoonlijke agenda, als geheugensteuntje.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u vragen? Laat dan uw gegevens of uw vraag achter via het reactieformulier en u ontvangt z.s.m. een reactie terug.

Deze keer wil ik het graag met jou hebben over de basis van ICT. Dat is namelijk het aanschaffen van een PC of laptop want daar begint het allemaal en vaak gaat het dan ook al gelijk mis.

Lees nu   Minder ICT kosten?

Daarom wil ik je hierbij 5 aandachtspunten geven waarmee je een betere koop doet en langer plezier zult hebben van je aankoop.

  1. Kijk eerst waarvoor ga je de PC of laptop het meest gebruiken is dat alleen administratie of ook vormgeving of zelfs een stuk video en foto bewerking ?
  2. Hoe groot zullen de bestanden zijn die je opslaat en wat heb je nu al verzameld aan data van klanten gegevens, projecten en andere gegevens.
  3. Staat de PC of Laptop de hele dag aan of gebruik je hem maar 3 keer in de week? Let dan op hoeveel stroom hij nog gebruikt als hij in slaap stand staat.
  4. Hoe zit het met de garantie en de service van het bedrijf waar bij je de pc of laptop koopt ?
  5. Hoe zet jij je systeem op zodat er zo min mogelijk onderhoud aan gedaan moet worden.

Ik hoop dat je nu begrijpt wat een systeem backup is en mocht je nog vragen hebben stel ze dan hieronder.