Wat zijn computers

datacenter

Wat zijn computers

Computers worden tegenwoordig overal en in verschillende vormen gebruikt. En voor de meeste mensen is een computer een algemeen begrip voor een apparaat waar je op kan teksten verwerken, internetten en mailen. Maar om toch maar bij de basis te beginnen wil ik dit begrip toch graag uitleggen.

De basis van elke computer is de processor. deze zorgt er voor dat het apparaat kan rekenen en daardoor programma’s kan draaien. Naast de processor heeft de computer ook een stuk opslag en werk geheugen nodig om de uitkomsten van de sommen die het apparaat heeft uitgerekend in op te slaan. En als laatste willen wij mensen ook zien wat het apparaat heeft gedaan met een beeldscherm en willen we zelf opdrachten aan het apparaat kunnen geven door middel van een toetsenbord, muis of tipscherm. Al deze onderdelen worden dan aan elkaar gekoppeld met een printplaat wat een moederbord word genoemd.

De computer vind je tegenwoordig in verschillende vormen zoals;

  • De bureau computer die veel op kantoren wordt gebruikt en word vaak desktop genoemd.
  • De Laptop deze is gemaakt om makkelijk te kunnen meenemen naar de plaats waar men wil werken.
  • De tablet deze heeft minder kracht dan de laptop en is voornamelijk bedoelt om te internetten, mailen en notities op te maken.
  • De smart telefoon hiermee kan je tegenwoordig net zo veel mee als een tablet maar dan op een kleiner scherm.
  • De server deze pc staat bij grotere bedrijven in een speciale ruimte en deze zorgt er voor dat gegevens en programma’s beschikbaar zijn voor de werknemers. Op deze computers draait ook het internet en het mailverkeer en regelt nog andere zaken.
  • De industrie PC deze kan alle verschillende machines aansturen die in een fabriek staan.
  • De telefooncentrale deze staat vaak in een aparte ruimte en is via internet in te stellen.
Lees nu   Wat is een Mailserver?

In een volgend artikel ga ik dieper op de onderdelen van een Computer in en op de verschillende vormen waarin ze tegenwoordig zitten en zeker ook de verschillende besturingssystemen.

Mocht je nog vragen hebben over dit artikel of vindt je het wel of juist niet duidelijk. Geef dan hieronder een reactie. Dit wordt altijd gewaardeerd en beantwoord.