5 goede ICT voornemens

Eerst willen wij iedereen nog een fantastisch 2016 wensen en hoop dat u ook de vele voornemens voor dit jaar kunt realiseren.

voornemens-2016Voor de eerste blog van het nieuwe jaar gaan we 5 goede pc voornemens behandelen en hoe je die ook werkelijk kunt realiseren. Want goede voornemens hebben is leuk maar het is nog mooier als je aan het einde van dit jaar kunt zeggen dat je ze ook echt heb gerealiseerd.

Daarom dan hierbij 5 ICT voornemens waar iedereen wat aan kan hebben.

  1. Zorg dat je pc of laptop bij gewerkt blijft met de nieuwste versie van de programma’s die je er op draait. Voor Windows zelf staat dat vaak al op automatisch maar dat hoeft niet zo te staan. Verder worden vaak de andere update’s van programma’s zoals Flash en Java vergeten. Dit is belangrijk omdat er steeds fouten in de software van een programma worden gevonden die als ze niet worden bijgewerkt met een update door hackers misbruikt kunnen worden.
  2. Houdt je pc schoon met een goede virusscanner en mallware scanner. Op de meeste computers zit wel een virusscanner maar geen mallware scanner. Dit is steeds belangrijker geworden omdat er steeds meer mallware op het internet zit en je gemakkelijk zonder dat je het door hebt besmet kunt raken met een mallware.  Je kunt  he m scannen met de  scanner van Malwarebytes.
  3. Geef je harde schijf de ruimte door regelmatig alle tijdelijke bestanden te verwijderen en minimaal 10% van je C schijf leeg te houden zodat Windows goed kan werken. Je kunt dit doen met schijf opruimen, defragmenteren en het controleren van de schijf.
  4. Kijk de conditie van je hardware na en maak die schoon. Je gaat toch ook niet met versleten autobanden de weg op? Zo is het ook met je pc. Dus draai je nog steeds Windows XP of is je computer al jaren niet schoon gemaakt dan kan hij straks wel eens overlijden aan oververhitting of met te oude software aan een virus waar geen medicijn meer voor is.
  5. Laat je computer onderhouden als je het zelf niet kunt of wilt doen zodat je langer plezier hebt van je computer. Weet je niet of het wel of niet nodig is? Dan heb ik hier een programma die je pc scant en een rapport geeft wat er mis is met je pc. Het heet scancircle en geeft je een goede status van je systeem.

ScanCircle

Bij Simpel ICT Beheer kunnen we je systeem onderhouden voor maar een klein bedrag per maand.

Vraag nu informatie aan.

Summary
Review Date
Reviewed Item
artikel
Author Rating
41star1star1star1stargray