Is Wifi overal veilig?

Veilig internetten met Wifi is niet vanzelfsprekend.

 

Veilig-WifiVeilig Wifi internet is er zonder extra maatregelen alleen thuis. Je kunt op veel plaatsen met wifi bij je bestanden komen en kunt zo flexibeler werken en meer werken als je bij voorbeeld in de trein zit of in een café of restaurant zit. Maar dit is niet zo goed beveiligd als je draadloos netwerk in huis waarbij je het signaal hebt versleuteld mat WPA2 en er een wachtwoord van minimaal 8 tot 12 tekens hebt ingesteld.

Hoe kun je  dan toch een veilige Wifi verbinding krijgen in een openbare ruimte? 

Bij de openbare draadloze netwerken staat dat niet zo in gesteld en kan iemand anders zo je bij gegevens stroom mee kijken. Als je toch zou willen mailen of andere bedrijfsgegevens wil bekijken via zo’n openbaar netwerk kun je het volgende doen:

  • Een VPN-verbinding opzetten ( dit is een beveiligde verbinding tussen je laptop en je zakelijk netwerk).
  • Overbrug de openbare netwerk met een VPN servers die op het internet wordt aangeboden voorbeeld hiervan is http://hotspotshield.com/
  • Zorg er voor dat je firewall en virusscanner zijn bij gewerkt en dat je besturingsprogramma alle updates heeft geïnstalleerd.
  • Zet je wifi verbinding gelijk uit als je klaar bent mat online werken zodat niet iemand anders de kans krijgt op jouw laptop in te breken.

 

Dus als je wel overal je bedrijfsdata of je bankzaken wilt regelen, houd dan hier rekening mee. Zodat je niet het wordt van hackers.

Summary
Is openbare Wifi internet wel veilig?
Article Name
Is openbare Wifi internet wel veilig?
Description
Wifi is handig maar je moet wel goed kijken waar en hoe je het gebruikt. Kijk hier voor veilig openbaar Wifi gebruik en hoe je die kan oplossen.
Author
Publisher Name
Mark Swart - Simpel ICT Beheer
Publisher Logo