Jouw ideale computer

Wat is jouw ideale computer?

Wat is een computerVoor iedereen is een ideale computer anders. Dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren zoals wat ga je er mee doen en wat levert het op. Als je pc je een uur of meer werktijd zou kunnen besparen? En je pc nooit kapot zou gaan dat zou toch wel erg mooi zijn. Maar helaas gaat alles wat je gebruikt een keer kapot door slijtage of door een andere oorzaak. Daarom is het goed om tijdig onderdelen te vervangen of ander onderhoud te laten doen. 

In deze blog geef ik je een paar tips om je computer ideaal te maken of te houden.

Tip 1 zorg er altijd voor dat je een back-up van je gegevens hebt.

Dit kan je doen door elke dag je gegevens te kopiëren op een externe hardeschijf, als je dat altijd blijft doen is dat prima maar dit wordt vaak vergeten en dan zal je altijd zien dat als je net een maand lekker bezig bent geweest en die maand niet een back-up had gemaakt, je schijf er plotseling mee ophoud. Dan kan je beter een automatische back-up programma hebben en dan het liefst ook online, zodat je het altijd terug kan halen en daardoor je gegevens veilig zijn.

Tip 2 zorg dat je computer in goede conditie blijft.

Hiervoor zijn een paar dingen belangrijk namelijk, wordt de schijf regelmatig gedefragmenteerd? Houd je de updates van Windows en de andere programma’s goed bij? Zorg je er voor dat je genoeg geheugen en schijf ruimte behoud als je nieuwe programma’s op de computer zet en iets wat vaak wordt vergeten is wordt de computer ook jaarlijks schoon gemaakt zodat hij niet te warm wordt?

Lees nu   Kan uw computer onderhoud zelf doen?

Tip 3 vervang of upgrade vooraf hardware of software.

Als je nog met Windows XP werkt of een ander systeem wat niet meer kan worden ge-update dan loop je veel meer risico om een virus binnen te krijgen. En ook als je hardeschijf al 3 of 5 jaar het goed doet maar hij gaat steeds meer ratelen of wordt te warm dan is het gewoon tijd voor een nieuwe. Want net als de banden van je auto slijt ook je hardeschijf en de rest van de computer met de jaren.

Als laatste wil ik je vragen, wat doe jij om je computer snel te houden of te krijgen?

Zet hier onder je reactie neer en de vijf beste reacties krijgen een gratis diagnose.