Minder ICT kosten?

Wil jij ook minder ICT kosten?

Wat is een computerMet ICT kosten heeft iedere ondernemer wel te maken en hoe minder kosten hoe meer winst. En daar gaat het natuurlijk om. Maar hoe kan je de computer, laptop, server, tablet en telefoon goed onderhouden zonder ze te verwaarlozen waardoor je later voor grote kosten staat of nog erger een virus binnen haalt of je systeem defect raakt. Dit is iets waar veel ondernemers vragen over hebben en ik hier uitleg over ga geven.

Waar bestaat ICT kosten eigenlijk uit?

De eerder kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf of lease kosten voor je computer. Daarnaast moet deze hardware ook worden onderhouden omdat alle onderdelen slijten net als een band van een auto alleen je ziet deze band vaak pas als het te laat is. Zo kan stof er voor zorgen dat de hardeschijf, het geheugen en de processor sneller warm worden en daardoor sneller verouderen. In extreme gevallen kan het zelfs voor brand zorgen in je computer. Het verwijderen van stof uit je computer is iets wat te weinig wordt gedaan. Dit kan je zelf doen maar let wel op voor statische elektriciteit omdat hierdoor het moederbord defect kan raken. Weet je niet hoe het moet laat het dan aan de professional over.

 

Onderhoud van de software.

Naast de hardware heb je ook nog software nodig dit kan Gratis software wezen of een betaalde versie. De keuze van het besturingssysteem wordt meestal al tijdens de aankoop van de hardware gedaan. Dit is vaak Windows, Mac of Linux besturingssysteem. Daarnaast heb je nog een tekstverwerker een mail en een administratie programma nodig. Als deze programma’s moeten geupdate worden om te zorgen dat fouten in het programma niet worden misbruikt voor het inbreken in de pc.

Lees nu   Aanschaf van PC of laptop? Met 5 vragen maakt je betere keuze.

Als laatste hebben we de ICT Kosten voor het beveiliging en beheren van de systemen hierbij moet je denken aan een virusscanner op al je apparaten waarmee je niet alleen beschermt voor virussen maar bijvoorbeeld ook je telefoon of laptop kan blokkeren als deze is gestolen zodat de dief er niets meer mee kan. Voor het beheer gaat het er om dat er bij gehouden wordt wat de status van het systeem is en of er software of hardware storingen zijn die je alleen onder de motorkap van de pc kan zien. Dit kan je zelf nakijken door de log bestanden te bekijken of je kan dit laten doen.

Hoe kan je dan op ICT kosten besparen?

Dit kan op twee manieren namelijk door alles zelf te doen wat betekent dat je aardig wat extra kennis van je ICT moet hebben en graag 1 dag per maand hier mee bezig wil zijn. Dit raad ik alleen aan als je of helemaal geen budget hebt voor het beheer en genoeg tijd en kennis hebt om alles goed uit te voeren.

Heb je geen tijd of kennis om dit te doen dan raad ik je aan het te laten doen door een professional die hier speciale software en kennis voor heeft. Er is nog een derde manier die te veel wordt toegepast en die eigenlijk helemaal niet lijd te kosten besparing en dat is een systeem kopen en dan net zo lang gebruiken tot hij het niet meer doet door slijtage een virus of defecte programma’s. Hiervan heb ik dan weer veel werk en de ondernemer meer kosten in een keer dan dat het systeem goed was onderhouden.

Lees nu   ISDN van KPN stopt per sep. 2019

Ik wil de computer en andere apparaten alleen gebruiken kan dat?

Ja, Met een onderhoud en beheers abonnement wordt dit allemaal voor je geregeld en wordt er vooraf een inschatting gemaakt hoeveel onderhoud er nodig is. Als je hier meer over wilt weten vul dan je gegevens hier onder in.