Thuis werken op VPN kantoor netwerk.

Thuis werken helpt bij de continuïteit van bedrijven met kantoor functies. Dit zorgt er voor dat vitale delen van je bedrijf toch door kunnen gaan bij calamiteiten zoals brand, inbraak of nu een virus uitbraak.

Online werkplek

Daarnaast kan je met de IP-VPN oplossing medewerkers gemakkelijk en veilig toegang geven tot het bedrijfsnetwerk. Deze oplossingen kunnen het verschil betekenen tussen ondernemers die door kunnen gaan en ondernemers die hun diensten niet meer kunnen leveren.

Helaas is nog niet elk bedrijf hier op voor bereid dat de medewerkers met een laptop thuis kunnen werken. En dit terwijl het steeds makkelijker is geworden voor bedrijven om met Office 365 gebruikers extern toegang te geven en web-meetings met Teams te houden.

Advies over veilig thuis werken

Simpel ICT Beheer helpt u graag met advies en het installeren thuis werkplekken voor uw bedrijf.

info@simpelictbeheer.nl of 058-2550678

Share This:

Office 365 kan ondernemers meer winst opleveren.

Office 365

Office 365 werken al veel ondernemers meer en dat is niet zo gek. Je krijgt er namelijk veel voor en het is flexibel. Maar ik zie nog veel ondernemers die alleen Word, Exel en Outlook gebruiken terwijl er zoveel meer in zit.

Hierbij geef ik 10 tips om meer uit je Office 365 pakket te halen die de meeste ondernemers niet of weinig gebruiken.

Tip 1. samenwerken met Office 365 Teams scheelt tijd voorkomt misverstanden.

Teams is 1 van de programma’s die standaard in Office 365 zitten en dat je veel tijd kan opleveren door betere overleggen en gelijk aantekeningen delen en samen met meerdere mensen video overleggen doen.

Tip 2. samen aan documenten werken met Onedrive en SharePoint.

Je kan je documenten niet alleen delen met anderen maar ook samen in een document werken en de versies beheren. Daarnaast kan je met SharePoint ook nog andere media delen en bijvoorbeeld ondernemers nieuws en reglementen voor je medewerkers er op zetten.

Tip 3. maak regels in outlook voor verschillende mails.

In Outlook kan je verschillende regels aanmaken voor nieuws brieven of facturen die dan automatisch in een map worden gezet.

Tip 4. gebruik voor je accounts 2 weg verificatie

In Office 365 kan je de beveiliging instellen dat je moet inloggen met 2 verificatie middelen bijvoorbeeld met je wachtwoord en met een code op je mobiel.

Tip 5. Gebruik de agenda ook voor meetings en taken.

Je kan met de agenda ook mensen uitnodigen bij een afspraak en ook taken maken en deze ook aan een persoon vast zetten.

Tip 6. Gebruik OneNote voor vergaderingen op te nemen en tekeningen op te slaan.

In OneNote kan je niet alleen notities in opschrijven maar ook gesprekken in opnemen en tekeningen en andere dingen die je bij de klant doet mee opslaan in de goede klanten mappen. Zo wordt het uitwerken van je aantekeningen veel efficiënter.

Tip 7. Onderweg kan je ook bij je documenten en ze bewerken.

Doordat alle documenten in de cloud staan kan je ook onderweg nog even dat ene document of offerte bijwerken en versturen.

Tip 8. Stel je document rechten goed in voor de andere medewerkers.

In OneDrive en SharePoint kan je de rechten instellen van de documenten. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat persoonsgegevens nooit gekopieerd of bewerkt mogen worden door medewerkers.

Tip 9. Vergaderen op afstand kan nu heel makkelijk met Teams.

Met Teams hoef je niet meer te reizen naar het kantoor maar kan dit heel makkelijk online en op alle apparaten zonder dat die anderen Teams hoeven te hebben. Dit kan veel tijd schelen.

Tip 10. Laat je Office 365 pakket goed inregelen.

omdat er meer in zit waar door je veel efficiënter kan werken. En jij als ondernemer meer kan doen waar je goed in bent.

Neem nu contact met me op als je hier je voordeel mee wilt doen.

Share This:

Cloud ICT is niet voor iedereen beter.

Tegenwoordig is Cloud ICT toegankelijk voor iedereen. Maar het is niet altijd beter voor iedereen. Want soms wil je toch liever je gegevens lokaal houden of het is gewoon te duur om alles op een externe server te zetten. Daarnaast bestaan er verschillende manieren om cloud ICT toe te passen. Hierbij gaan we in op de verschillende manieren van cloud ICT, wat het eigenlijk is en wat de gevaren zijn.

Wat is Cloud ICT?

Cloud ICT is in eigenlijk niets anders dan je programma’s op een externe server. Hierbij kan het gaan om een publieke Cloud waarbij iedereen een stukje van een server heeft en je niets te zeggen hebt over waar de server staat en wat voor functies het programma heeft en wanneer het veranderd wordt. Voorbeelden hiervan zijn; Gmail.com, outlook.com en Icloud.com.

Daarnaast zijn er programma’s die werken met een prive Cloud. Hierbij heb je meer controle over waar je gegevens staan en wat er met je gegevens gedaan mag worden. Deze programma’s zijn vaak ook duurder door dat je niet allemaal op 1 server werkt en je hierdoor ook niet afhankelijk bent van anderen.

Cloud ICT

Gevaren van Cloud ICT

Vaak wordt er vanuit gegaan dat de informatie in een cloud programma veilig is en de leverancier de gegevens backupt. Dit is helaas lang niet altijd het geval en ook de beschikbaarheid wordt ook niet altijd gegarandeerd. Daarom is het verstandig om goed na te kijken welke Cloud ICT oplossingen voor jouw bedrijf goed zijn en welke je beter niet kan gebruiken of waar je extra maatregelen moet nemen. Bijvoorbeeld het office 365 Premium pakket zit niet standaard een backup functie in. Dus ook al kan je wel mailtjes uit de prullenbak halen je kan niet een hele mailbox terug zetten als die toch defect raakt.

Onbezorgd gebruik maken van Cloud ICT kan alleen met goed advies.

Omdat elke onderneming anders is kan ik hier niet aangeven wat voor jouw bedrijf de beste cloud oplossing is. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je alles in de Cloud wil zetten.

  1. Hoeveel controle moet je hebben op je gegevens? Als je bijvoorbeeld een bedrijf je de zorg hebt. Moet je veilig met je klantgegevens om gaan en kunnen waarborgen dat deze gegevens niet worden gebruikt voor andere doeleinden.
  2. Werkt een standaard oplossing wel? Bij veel Cloud programma’s hebben een standaard oplossing die goedkoop is. Maar denk wel na of deze oplossing wel kan wat je wil. Nu en in de toekomst voordat je er mee gaat werken en je loopt tegen de beperkingen aan.
  3. Is er wel goed stabiel internet waar je werkt? Als alles over internet loopt en je kan niets meer zonder internet. Kan je dan de klanten niet helpen? Vooral bij grotere bedrijven waarbij medewerkers stil staan of bij bedrijven die 24 uur klanten moeten kunnen helpen kan het verstandig zijn om ook een off-line systeem te houden of een tweede internet lijn te hebben.
  4. Hoge overzetkosten door bedrijfsprogramma’s. Om alle bedrijfsprogramma’s in de Cloud te zetten kost vaak veel geld omdat het maatwerk is en het niet past binnen een standaard oplossing. Dan is het altijd kijken of de kosten besparing van een server in huis op weegt tegen de migratie kosten om alles in de Cloud te zetten.

Goed Advies is dus goud waard.

  • Zit jij ook te denken om meer met Cloud ICT te doen?
  • Weet je niet welke cloud dienst voor het beste is?
  • Of heb je al cloud diensten maar wil je meer advies?

Met welke vragen over Cloud ICT loop jij rond? Stel ze in de comments.

Share This:

Computeronderhoud wordt slecht gedaan of vergeten.

Wat verstaan we onder computeronderhoud?

computer onderhoudHet computeronderhoud heeft voor ondernemers weinig prioriteit. Dat is best logisch omdat je niet bij een computer er aan wordt herinnerd wanneer er onderhoud moet worden gedaan. Zoals dit wel het geval is bij bijvoorbeeld een auto: bij een bepaalde KM stand geeft de auto aan dat het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Meer lezen

Share This:

ICT is zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.

ICT als water uit de kraan

Even iemand bellen met Skype of Teams, Online mail bekijken of je administratie doen op je computer of online. Het zijn zomaar wat dingen die ieder bedrijf doet maar wat zonder goede ICT onmogelijk is. Dit wordt vaak pas duidelijk als het opeens stopt doordat het internet er uit ligt of dat de computer of server het niet meer doet door een virus of hardwaredefect.

Meer lezen

Share This: